Nieuws

Doe mee aan de ATB-toertocht op 19 januari 2020

Prachtige routes door de natuur van Herperduin met bos, heide, duinen en vennen. Gratis parkeren, gebruik kleedkamers, douches, lockers en fietsenstalling. En je kan uiteraard in de gezellige Sportsbar terecht voor en na de toertocht.

Lees meer...

De Trim- en Toerclub Oss uit Oss bestaat sinds 8 maart 1978. In onze club gaan prestatie en gezelligheid hand in hand.

Lid worden? 

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom bij onze club. Misschien dat je nu ook al regelmatig fietst en je net die extra stimulanszoekt om vaker te gaan fietsen. Of graag gezellig in een groep wil gaan fietsen. Op zondagochtend vind je altijd wel leden die willen fietsen. In de periode van begin maart tot en met eind september hebben we elke zondagochtend een tocht op het programma staan. Onze toerleiders zorgen er voor dat je op de mooiste plekken in de regio komt.

Meefietsen? 

Natuurlijk kan je een aantal keren meefietsen voordat je besluit lid te worden. De eerste twee tochten van het seizoen staan in het teken van kennismaking. Deze kan je dus gratis, vrijblijvend en gezellig meefietsen. Daarnaast kan je om lid te worden jezelf aanmelden via deze site. Ook in het seizoen kan je vrijblijvend een paar keer meefietsen, meld jezelf wel eerst aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je lid worden? Vul dan het aanmeldformulier in en je lidmaatschap zal z.s.m. in behandeling worden genomen.

Drie groepen

Binnen de club hebben we drie fietsgroepen met elk met een eigen snelheid en afstand. Hierdoor is er voor iedereen wel een groep die hem/haar aanstaat. Het fietsen in een groep is altijd even wennen. De toerleider zal de juiste aanwijzingen geven en ook je mede fietsers hebben vaak genoeg ervaring om advies te geven. 

Onderstaand een indicatie van de snelheid en afstand per groep.

 

Groep Gemiddelde Snelheid Afstand
A groep 30 - 32 100 - 130
B groep 26 - 28 100 - 120
C groep 22 - 25 50 - 70

 

De snelheden en afstanden zijn bij benadering. Over het algemeen liggen zowel de afstand als de snelheid in het begin van het seizoen op het laagste niveau. We hanteren altijd de stelregel ‘samen uit, samen thuis’. Ieder lid kan vrij kiezen in welke groep hij mee fietst.

Seizoen en programma 

Ons wegseizoen start ieder jaar op de 1e zondag van maart en loopt door tot eind september. Het programma wordt voor elke groep in februari bepaald door de toerleiders en het bestuur. Dit programma is te vinden op onze website (clubagenda). Degene met de meeste kilometers op zijn/haar naam wordt uiteindelijk de kilometervreter, dat wordt bijgehouden per groep.  We vertrekken altijd vanaf theater De Lievekamp. Elke groep heeft een eigen starttijd. We streven er naar tussen 12.00 en 13.00 uur weer terug te zijn en drinken onderweg vaak toch even een kop koffie. Daarnaast wordt er ook nog getraind op dinsdag en donderdagavond. 

Clubkleding 

Deze wordt ter beschikking gesteld door de club na het storten van € 100,00 borg. De kleding wordt deels betaald uit opbrengsten uit de door ons georganiseerde toertochten en deels door onze huidige sponsoren. Indien je lid wordt gaan we er dus ook van uit dat je meehelpt bij het uitvoeren en/of organiseren van deze toertochten. Dit varieert van het uitzetten van de tocht tot parkeerwachter of stempelaar. Bij deelname aan clubtochten wordt je geacht de clubkleding aan te hebben. Ook is het verplicht een helm te dragen. Clubkleding is voor een nieuw lid niet altijd direct beschikbaar. Clubkleding wordt indien nodig één maal per jaar (bij)besteld.

Contributie en NTFU

Het contributie jaar loopt van begin maart t/m eind februari. De contributie is vastgesteld op € 60,00. In dit bedrag is het NTFU lidmaatschap inbegrepen. Dit houdt o.a. in dat je fiets en persoonlijke eigendommen verzekerd zijn tegen schade bij een ongeval tijdens het fietsen. Ook krijg je zes maal per jaar het Fietssport magazine thuisgestuurd en krijg je korting bij deelname aan tochten georganiseerd door een club aangesloten bij de NTFU.

Toertochten en evenementen 

Naast de wekelijkse toertochten organiseren we twee maal per jaar een veldtoertocht (in het najaar en in januari) en een wegtoertocht (onze voorjaarstocht begin april). Eind mei, begin juni hebben we ons jaarlijkse fietsweekend waarbij we op vrijdag aan het eind van de dag vertrekken en zondagavond weer thuis zijn. Daarnaast houden we tussendoor soms een klimtijdrit die bij winst beloond wordt met de wisselbeker. Verder organiseren wij een nieuwjaarsborrel met bowling. Om dit alles mogelijk te maken hebben we een bestuur, commissies en actieve leden. Het een en ander wordt besproken tijdens onze ledenvergaderingen (in september en in februari).

 


Agenda Toertochten TTC Oss

  • 19 Januari 2020 ATB-toertocht

 

Agenda Toertochten NTFU