Toertochtnieuws

Foto's ATB tocht 21 jan 2018

Afgelopen zondag 21 jan 2018 zijn er foto's gemaakt door leden van de Osse fotoclub (www.ossefotoclub.nl) tijdens onze goed bezochte ATB toertocht. Bedankt voor julie inzet, de foto's zijn hier te bekijken. 

Toer en Trimclub Oss uit Oss bestaat sinds 8 maart 1978. In onze club gaan prestatie en gezelligheid hand in hand.

Lid worden? 

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom bij onze club. Misschien dat je nu ook al regelmatig fietst maar zoek je net die extra stimulans om vaker te gaan fietsen. Op zondag ochtend vind je altijd wel leden die willen fietsen. In de periode van begin maart tot en met eind september hebben we elke zondag ochtend een tocht op het programma staan. Onze toerleiders zorgen er voor dat je op de mooiste plekken in de regio komt.

Meefietsen? 

Natuurlijk kan je een aantal keren mee fietsen voordat je besluit lid te worden. De eerste drie tochten van het seizoen staan in het teken van kennismaking. Deze kan je dus zonder verdere verplichtingen meefietsen. Daarnaast kan je om lid te worden jezelf aanmelden via deze site. Ook in het seizoen kan je vrijblijvend een paar keer meefietsen, meld jezelf wel eerst aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je lid worden? Vul dan het aanmeldformulier in en je lidmaatschap zal z.s.m. in behandeling worden genomen.

4 Groepen. 

Binnen de club hebben we 4 fietsgroepen elk met zijn eigen snelheid en afstand. Hierdoor is voor een ieder wel een groep die hem/haar aanstaat. Het fietsen in een groep is altijd even wennen. De toerleider zal de juiste aanwijzingen geven en ook je mede fietsers hebben vaak genoeg ervaring om advies te geven. 

Onderstaand een indicatie van de snelheid en afstand per groep.

 

Groep Gemiddelde Snelheid Afstand
A-Groep 30 - 32 100 - 120
B-Groep 26 - 28 100 - 120
C1-Groep 22 - 25 50 - 70
C2-Groep 25 - 26 60 - 80

 

De snelheden en afstanden zijn bij benadering. Over het algemeen liggen zowel de afstand als de snelheid in het begin van het seizoen op het laagste niveau. We hanteren altijd de stelregel ‘samen uit samen thuis’. Ieder lid kan vrij kiezen in welke groep hij mee fietst.

Seizoen en programma. 

Ons wegseizoen start ieder jaar op de 1e zondag van maart en loopt door tot eind september. Het programma wordt voor elke groep in februari bepaald door de toerleiders en het bestuur. Dit programma is te vinden op onze website. Degene met de meeste kilometers op zijn naam wordt uiteindelijk clubkampioen.  We vertrekken altijd vanaf schouwburg De Lievekamp. Elke groep heeft zijn eigen starttijd. We streven er naar tussen 12.00u en 13.00u weer thuis te zijn en drinken onderweg toch nog even een kop koffie. Daarnaast wordt er ook nog getraind op dinsdag en donderdagavond. 

Clubkleding. 

Deze wordt ter beschikking gesteld door de club na het storten van 100 Euro borg. De kleding wordt voor het grootste gedeelte betaald uit opbrengsten uit de door ons georganiseerde toertochten en een gedeelte door onze huidige sponsoren. Indien je lid wordt gaan we er dus ook van uit dat je meehelpt bij het uitvoeren en/of organiseren van deze tochten. Dit varieert van het uitzetten van de tocht tot parkeerwachter of stempelaar. Bij deelname aan clubtochten wordt je geacht de clubkleding aan te hebben. Ook is het verplicht een helm te dragen. Clubkleding is voor een nieuw lid niet altijd direct beschikbaar. Clubkleding wordt indien nodig één maal per jaar besteld in september.

Contributie en NTFU. 

Het contributie jaar loopt van begin maart t/m eind februari. De contributie is vastgesteld op 60 Euro. In dit bedrag is het NTFU lidmaatschap inbegrepen. Dit houdt o.a. in dat je fiets en persoonlijke eigendommen verzekerd zijn tegen schade bij een ongeval tijdens het fietsen. Ook krijg je zes maal per jaar het Fietssport magazine thuisgestuurd en krijg je korting bij deelname aan tochten georganiseerd door een club aangesloten bij de NTFU.

Evenementen. 

Naast de wekelijkse toertochten organiseren we twee maal per jaar een veldtoertocht en een wegtoertocht begin April. Eind mei hebben we ons jaarlijks clubuitstapje waarbij we op vrijdag aan het eind van de dag vertrekken en zondag avond weer thuis zijn. Daarnaast houden we tussendoor een ‘klimtijdrit’ die bij winst beloond wordt met de wisselbeker. Om dit alles mogelijk te maken hebben we een actief bestuur, commissies en actieve leden. Het een en ander wordt besproken tijdens onze Algemene leden vergaderingen.

 


Agenda Toertochten TTC Oss

  • 21 januari 2018 ATB Tocht

  • 15 april 2018 Voorjaarstocht

  • 1 juli 2018 Tour de Brabant

  • 30 september 2018 ATB Tocht

  • 20 januari 2019 ATB Tocht

  • 31 maart 2019 Voorjaarstocht

  • 29 september 2019 ATB Tocht

 

Agenda Toertochten NTFU